Feltételek és kikötések

Üdvözöljük a Culina Nostra honlapján. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi Általános Szerződési Feltételeket, mivel ezen az oldalon keresztül vagy telefonon keresztül történő bármely áru vagy szolgáltatás megrendelésével Ön elfogadja, hogy az Általános Szerződési Feltételek kötelező érvényűek.

Amennyiben nem ért egyet, vagy nem fogadja el korlátozás nélkül - a jelen weboldal használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket, kérjük, azonnal hagyja abba a weboldal használatát.

I. Általános feltételek - Fogalommeghatározások

A jelen szerződésben használt kifejezések jelentése a következő:

A culinanostra.ro weboldalt (a továbbiakban: "Weboldal"), annak tartalmát, beleértve annak bármely összetevő oldalát, a SC KONVIKTUS SRL bocsátja rendelkezésre, és kizárólag az itt meghatározott hozzáférési és felhasználási feltételekkel összhangban használható, amelyeket a Weboldal használata előtt figyelmesen el kell olvasni.

Az alább említett rendelkezések, nevezetesen az oldal bármely személy általi használatának feltételei képezik a szerződést (a továbbiakban: "Szerződés") a SC KONVIKSTUS SRL (székhelye: Kolozsvár, 1989  december 21 sugárút, 9.szám), a kereskedelmi nyilvántartásba J12/900/2010 szám alatt bejegyzett, RO27017969 egyedi regisztrációs kóddal rendelkező cég és bármely személy között, aki a weboldalon keresztül vagy telefonon a weboldalon elérhető telefonszámok egyikén keresztül megrendelést ad le egy vagy több termékre (a továbbiakban: "Vevő"). A jelen Szerződés alkalmazásában a Vevőnek való tagadás szükségszerűen a weboldal használatának azonnali megszüntetését vonja maga után.

A Culina Nostra a Weboldalon keresztül olyan szolgáltatást bocsát az internetfelhasználók rendelkezésére, amelyen keresztül kizárólag online rendelhetik meg a Weboldalon bemutatott termékeket, és amelyen keresztül a megrendelt termékeket a megrendelő által megadott címre szállítják ("Szolgáltatás").

A termék (a továbbiakban: "Termék") minden olyan élelmiszeripari terméket jelent, amelyet a weboldalunkon eladásra kínálunk.

A SC KONVKTUS SRL fenntartja a jogot, hogy a jelen feltételeket előzetes értesítés nélkül módosítsa. A módosított feltételek a Kereskedő weboldalán történő közzététellel lépnek hatályba, minden további követelmény nélkül. Az Általános Szerződési Feltételek oldalra látogatva mindig elolvashatja a rendelkezések legfrissebb változatát.

II. Szállítás - A megrendelés leadása 

Minden megrendelés, amelyet Ön lead nálunk, a termékek CULINA NOSTRA-nál való elérhetőségétől, a szállító személy elérhetőségétől és a mi elfogadásunktól függ. A megrendelés kizárólag a Weboldalon keresztül adható le.

Az online megrendelés leadásához a termékek menüből történő kiválasztása után a Felhasználó az egyes termékek mellett található "+" gombot nyomja meg. Ezt követően a megrendelés tényleges leadásához a vásárló a "MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE" gombot választja. A 45-65 perces becsült szállítási idő a forgalmi viszonyoktól, időjárási viszonyoktól vagy egyéb, a Traditional étterem által nem befolyásolható körülményektől függően változhat. A kiszállítás csak Kolozsváron belül lehetséges.

A Rendelés leadásakor a Vevőnek a következő adatokat kell megadnia:

Név-Vezetéknév
Kapcsolattartó telefonszáma
E-mail cím
Szállítási cím
A szállítás időpontja
Fizetési mód
Megjegyzések – opcionális

Ha a megrendelés leadásakor megadott elérhetőségek nem helyesek (vagy a megrendelő nem érhető el a megrendelés leadásakor megadott telefonszámon), fenntartjuk a jogot, hogy megtagadjuk a megrendelés kiszállítását.

Ha a termékek kiszállítása nem lehetséges, vagy nincs szállítási kapacitás, egy operátor telefonhívás útján értesíti Önt.

A megrendeléseket 14.00 óráig vesszük fel.

A Weboldalon bemutatott összes információs anyag csak referenciaként szolgál, és nem jelent pontos információt a termékek tulajdonságairól és jellemzőiről, beleértve a színt, a méretet és az alakot. Ha a Vevőnek nincs tisztában a Termékek tulajdonságaival és jellemzőivel, a megrendelés leadása előtt kapcsolatba kell lépnie egy üzemeltetővel, aki nem jogosult ezzel kapcsolatban kifogást emelni, kivéve, ha nem él ezzel az előzetes eljárással.

III.a. Visszatérő/lemondó rendelés

A megrendelés lemondása csak telefonon történhet a WEBOLDALON feltüntetett telefonszámokon. Amennyiben a termékek, szolgáltatások nem felelnek meg, a visszaküldés a Culina Nostra szállítási szolgáltatáson keresztül történik, előzetes telefonos egyeztetéssel. 

 

III. Árak és fizetési módok

Az ezen a weboldalon megrendelt termékekre vonatkozó bármilyen szerződés a Vevő és a SC KONVIKSTUS SRL között jön létre. 

Az oldalon feltüntetett árak a közzététel időpontjában érvényesek, de jogunkban áll azokat a jövőben megváltoztatni, valamint az oldalon megvásárolható termékeket és szolgáltatásokat megváltoztatni. Ugyanakkor a már megrendelt termék ára nem módosítható. Minden ár RON-ban értendő. Eltérő jelzés hiányában az ÁFA-t tartalmazzák.

Az árubeszerzés teljes ára a megrendelés leadásakor jelenik meg az oldalon. A fizetést teljes egészében kell teljesíteni, minden szállított áru esetében, és a fizetési módot a megrendelés leadásakor kell kiválasztani.

 

Fizetési módok:

- Készpénzes fizetés a megrendelés kézhezvételekor.
- Visa és MasterCard kártyás fizetés a megrendelés kézhezvételekor.
- Online kártyás fizetés

A minimális rendelési összeg a megrendelés leadásakor jelenik meg az OLDALON, és a SC KONVIKTUS SRL fenntartja a jogot, hogy ezt az összeget előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

IV. Szállítás

A kiszállítás csak a honlapon, a Szállítási feltételek oldalon feltüntetett szállítási területen belüli megrendelések esetén történik, és ingyenes. Kizárólag Kolozsváron belül szállítunk, de különleges kérésekkel kapcsolatban felveheti velünk a kapcsolatot az oldalon található rendelésekhez megadott telefonszámon. Fenntartjuk a jogot, hogy visszautasítsuk a megrendelést, ha az nem az oldalon feltüntetett körzeten belül van.

Minden megrendelést a SC KONVIKTUS SRL által alkalmazott kézbesítő szállít ki. A SC KONVIKTUS SRL mindent megtesz annak érdekében, hogy a termékeket a megadott határidőn belül elkészítse és kiszállítsa, azonban a késedelmes szállításból eredő veszteségekért, tartozásokért, költségekért, károkért vagy kiadásokért nem vállalunk felelősséget a Vevővel szemben. Ha a megrendelés nem kerül kiszállításra a becsült időn belül, Ön telefonon vagy e-mailen keresztül kapcsolatba léphet velünk, és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelést a lehető leggyorsabban kiszállítsuk.

A tényleges szállítási időt a megrendelő címétől mért távolság, a forgalmi helyzet, az időjárási viszonyok és egyéb, rajtunk kívül álló körülmények figyelembevételével határozzuk meg, és a megrendelés átvételekor az üzemeltető közli. A szállítási határidő túllépését Vis Maior események, valamint a fent felsorolt tényezők bármelyike okozhatja.

Az eredetileg becsült és az Ügyfél által elfogadott szállítási idő bármilyen késése esetén telefonon értesítjük Önt az új becsült szállítási időről. Ha Ön nem fogadja el az új becsült szállítási időt, lehetősége van a telefonhívás során lemondani a megrendelést. Úgy tekintjük, hogy Ön elfogadja az új szállítási határidőt, ha pozitívan válaszol a hívásunkra, és akkor is, ha nem tudjuk Önt telefonon értesíteni az új szállítási határidőről.

A kiszállításkor az Ügyfélnek biztosítania kell, hogy a kiszállító személy be tudjon jutni a házba/épületbe, és válaszoljon a megrendeléskor megadott telefonszámra, amennyiben a kiszállító személy nem tudja megtalálni a pontos címet vagy nem tud bejutni az épületbe. Abban az esetben, ha a megrendelés átvételét a közölt szállítási határidőn belül nem fogadják el, vagy ha a kézbesítő a megrendelést a Megrendelő nem megfelelő utasításai vagy a kézbesítő hívásaira való válaszadás elmulasztása miatt nem szállítja le, az ilyen megrendeléseket úgy kell tekinteni, hogy azokat Önnek szállították le, és alapesetben az ilyen megrendelésekkel kapcsolatos minden kockázat és felelősség Önre hárul. Minden további szállítási, raktározási, biztosítási vagy egyéb költség, amely a megrendelő hibájából bekövetkező szállítási képtelenség miatt merül fel, a megrendelőt terheli, aki köteles teljes mértékben kártalanítani az SC KONVIKSTUS SRL-t az ilyen költségekért.

A SC KONVIKSTUS SRL felelős a szállított termékek megfelelőségéért, valamint az élelmiszerek és az összetevők törvényes megőrzéséért az étteremben való tartózkodásuk teljes ideje alatt. A SC KONVIKSTUS SRL felelős a Vevők által a termékek minőségével vagy a termékek elkészítésével és csomagolásával kapcsolatos bármely panasz vagy probléma megoldásáért.

Ha előre nem látható körülmények miatt a Vevő nem tudja átvenni a megrendelést, a lehető leghamarabb telefonon kapcsolatba kell lépni az üzemeltetőkkel, és helyre kell állítani a szállítás helyét és idejét.

V. Személyes adatok védelme és adatvédelmi politika

A személyes adatok megadásával a termék megrendelésekor vagy a weboldalon történő regisztráció során az Ügyfél beleegyezik ezen adatok feldolgozásába. Ezen szabályok elfogadásával az Ügyfél beleegyezik, hogy SMS, e-mail és egyéb információátviteli formák útján tájékoztatást és reklámüzeneteket kapjon a SC KONVIKSTUS SRL-től.

Ha a Felhasználó nem kívánja személyes adatainak feldolgozását, vegye fel velünk a kapcsolatot a Honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül vagy e-mailben az office@culinanostra.ro címen. Ebben az esetben az Ügyféltől kapott összes információt töröljük az adatbázisból.

A Weboldalon keresztül megadott valamennyi személyes adat szigorúan bizalmas, és a SC KONVIKTUS SRL vállalja, hogy ezeket az adatokat nem adja át harmadik félnek.

A személyes adatok az Ön beleegyezése nélkül, jogviták / fizetési csalással kapcsolatos viták esetén a következő címzettek számára továbbíthatók: az online fizetésekben részt vevő bankok, nemzetközi kártyaszervezetek és a Szolgáltató / Termékszolgáltatók, illetve a törvény szerint az erre felhatalmazott intézmények számára.

A SC KONVIKSTUS SRL garantálja a személyes adatok feldolgozása tekintetében az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló, módosított és kiegészített 667/2001-es törvényben, valamint az elektronikus hírközlési ágazatban a személyes adatok feldolgozásáról és a magánélet védelméről szóló 506/2004-es törvényben előírt jogok tiszteletben tartását az érintettek számára, nevezetesen a tájékoztatáshoz való jogot, az adatokhoz való hozzáférés jogát, a tiltakozáshoz való jogot, az adatokkal kapcsolatos beavatkozáshoz való jogot, az egyedi döntés alóli mentességhez való jogot és a bírósághoz fordulás jogát.

A fent említett jogokat az érintett a Kolozsvár, 1989 december 21 sugárút 9. címre küldött, dátummal és aláírással ellátott írásbeli kérelem/kérelem benyújtásával, vagy az office@culinanostra.ro e-mail címre küldött e-mailben is gyakorolhatja. Az érintett azt is megjelölheti, hogy az információkat egy meghatározott címre kívánja-e továbbítani, amely lehet e-mail cím is, vagy olyan postai szolgáltatáson keresztül, amely biztosítja, hogy a kézbesítés kizárólag személyesen történik.

Az SC KONVIKTUS SRL a kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül közli a választ, tiszteletben tartva az érintettnek az előző bekezdésben említett, a közlés módjára vonatkozó esetleges választási lehetőségét.

Az SC KONVIKTUS SRL nem vállal felelősséget a lopásra vagy vandalizmusra irányuló támadásokért, amelyek az adatok nyilvánosságra hozatalához vagy veszélyeztetéséhez vezethetnek.

Az SC KONVIKTUS SRL nem vállal felelősséget azokért a helyzetekért, amikor a felhasználó saját kezdeményezésére nyilvános üzenetben teszi közzé címét vagy bármely más személyes adatát a honlap bármelyik oldalán.

VI. A felelősség korlátozása

A SC KONVIKTUS SRL, beleértve bármely alkalmazottjukat, igazgatójukat vagy tisztségviselőjüket, nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett vagy következményes veszteségért vagy kárért (beleértve, korlátozás nélkül: üzleti veszteség vagy lehetőség elvesztése, adatvesztés, bevétel vagy nyereség elvesztése), amely a www.culinanostra.ro használatából vagy azzal kapcsolatban keletkezik.

A felhasználók megértik és elfogadják, hogy a SC KONVIKTUS SRL mentesül minden felelősség alól az oldal működésének bármilyen leállása, megszakadása, akadályoztatása, meghibásodása vagy hibája esetén, bármilyen technikai hiba vagy a szolgáltatás nyújtása során felmerülő bármilyen hiba esetén, valamint minden olyan helyzetben, amikor nem bizonyítható, hogy a fent említett technikai jellegű hibák vagy problémák közvetlenül és kizárólag a SC KONVIKTUS SRL súlyos hibájára vezethetők vissza.

Nem vállalunk felelősséget a szolgáltatások teljesítésében vagy a termékek szállításában bekövetkezett hibákért vagy késedelmekért, ha a problémák olyan cselekmény vagy mulasztás következtében merülnek fel, amely kívül esik az ellenőrzésünkön, mint például elkerülhetetlen események vagy harmadik felek intézkedései.

Vis Maior esetén a SC KONVIKTUS SRL teljes mértékben mentesül a felelősség alól. A Vis Maior esetek közé tartoznak többek között a következők: a Szolgáltató technikai berendezéseinek meghibásodása, az internetkapcsolat nem működése, a telefonkapcsolat nem működése, számítógépes vírusok, bármilyen jellegű számítógépes támadások és rosszindulatú szoftverekkel való beavatkozás, az oldal rendszereihez való illetéktelen hozzáférés, működési hibák, sztrájkok stb.

VII. Szerzői jog, szellemi tulajdon

A jelen felhasználási feltételek szerzői jogi védelem alatt állnak, és a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül más személyek vagy szervezetek semmilyen formában, módosítással vagy másolással nem használhatják fel.

A SC KONVIKTUS SRL fenntartja az összes szellemi tulajdonjogot az oldalon keresztül közzétett/szolgáltatott tartalom (szövegek, képek stb.) tekintetében.

VIII. Peres ügyek

E megállapodásra Románia joga az irányadó, és azt Románia joga szerint kell értelmezni. A Szerződésből eredő vagy azzal kapcsolatos bármely jogvitát békés úton kell rendezni.

Ha a felek nem jutnak megállapodásra, a vitát a kolozsvári (Románia) bíróságok rendezik, amelyek kizárólagos joggal rendelkeznek az Ügyfelek és a SC KONVIKTUS SRL közötti, a Weboldal vagy annak bármely tartalmának használatából eredő viták vagy nézeteltérések rendezésére a jelen feltételek szerint.